Det blå sygesikringsbevis

June 6, 2016

EU-sygesikringsbevis / Det blå sygesikringsbevis

Det gule sundshedskort, der kendes af de fleste som sygesikringsbeviset, dækker udelukkende behandlinger i Danmark, Færøerne samt Grønland. Det klassiske sygesikringskort, kan dermed ikke længere anvendes ret mange steder som mange danskere ellers har været vant til. Rejser du til øvrige EU-lande, er det først og fremmest vigtigt at medbringe det blå sygesikringsbevis eller EU-sygesikringskortet. Har du ikke allerede dette, kan det gratis bestilles her.
Det blå EU-sygesikringskort viser myndighederne i andre EU-lande samt Schweiz, Island, Norge og Liechtenstein, at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land du rejser til. Kortet dækker nødvendig tandlæge, læge, medicin samt hospitalsudgifter fra sygesikringen i det land du rejser til. Dit behov vil typisk blive vurderet af den behandlende læge i forhold til opholdets varighed og den konkrete behandling. Du kan godt risikere at befinde dig i et land hvor man har egenbetaling på nogle områder vi ikke er vant. Det er derfor vigtigt at sætte sig grundigt ind i tingene, hvis man planlægger en rejse til et andet EU-land uden yderligere forsikring.
EU-sygesikringskortet dækker heller ikke udgifter til hjemtransport i forbindelse med dødsfald eller sygdom. Derudover kan der også være ekstrem stor forskel på standarden i sundhedsvæsenet landene imellem. Det kan derfor være en rigtig god ide at sikre sig via en privat rejseforsikring.

Se iøvrigt andre relevante rejsesites på http://www.obsdanmark.dk/