Rejseforsikring – Rejser indenfor EU

June 8, 2016

Mange tror fejlagtigt at de er dækket af det blå sygesikringsbevis i forbindelse med rejser indenfor EU. Det er en udbredt misforståelse at man er dækket 100% af dette kort. På denne side kan du læse mere om hvad du bør være opmærksom på når du rejser indenfor EU.

Det blå sygesikringskort dækker ganske rigtigt NØDVENDIG offentlig behandling på lige fod med borgerne i det land du rejser til. Kvaliteten af denne behandling kan dog svinge meget fra land til land og det er heller ikke muligt at få dækket udgifter til hjemtransport hvis uheldet skulle være ud. Derudover er der tale om en vurderingssag af den behandlende læge i det land du befinder dig hvorvidt behandling er nødvendig. Du kan læse mere om det blå EU-sygesikringskort her

Rejseforsikringer ved rejser til EU lande

Det er således en rigtig god ide at dække sig ind med en rejseforsikring og derved undgå enorme ekstra regninger i forbindelse med sygdom og hjemtransport. Når du tegner en rejseforsikring er det vigtigt at du gennemlæser betingelserne grundigt og sikrer dig at den rent faktisk dækker de aktiviteter du har tænkt dig at foretage under rejsen.


Det vil ofte være nødvendigt at tjekke betingelserne grundigt såfremt man har tænkt sig at dyrke ekstremsport, skisport, paragliding, jetski mv.

Det er selvfølgelig også vigtigt at man ikke betaler en unødig høj pris for en forsikring man ikke har behov for.

Klik her for at modtage 3 tilbud på en rejseforsikring: